2011. augusztus 19., péntek

Zúzapörkölt nokedlivel


Mit kell venned?  
  1. 50 dkg csirkezúza
  2. 1 paradicsom, 1 paprika
  3. pirospaprika, őrölt kömény (opcionális)
  4. 1 nagy hagyma
  5. 2 tojás
  6. kb. 20-25 dkg liszt
Hogyan csináld?
  1. A zúzát jól megmossuk, ha kell, megtisztogatjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát kevés olajon, vagy zsíron megfonnyasztjuk. Félrehúzzuk, és jól meghintjük pirospaprikával, 1 tk köménnyel.
  3. Visszahúzzuk a tűzre, rádobjuk a zúzát, és felöntjük vízzel. Beletesszük a cikkekre vágott, meghámozott paradicsomot, és a paprikát is.
  4. Lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük, ha kell, a vizet pótoljuk.
A nokedli keményebb dió....
  1. 2 tojást felverünk egy tálban, megsózzuk, 1-2 tk nyugodtan mehet bele.
  2. Engedünk rá kevés, kb fél dl hideg vizet, és elkeverjük.
  3. Ezután teszünk bele néhány evőkanál lisztet, elkeverjük, majd folyamatosan tesszük hozzá a lisztet, és jól kikeverjük. A tészta akkor jó, ha nem túl híg, elválik az edény  falától. Addig érdemes keverni, amíg kis hólyagok jelennek meg a tésztán.
  4. A nokedlit lobogó, sós vízbe szaggatjuk bele, amibe teszünk egy ek étolajat is. Két adagban szaggatjuk ki. Lehetőleg nokedliszaggatóval, de ügyesek az edényből vagy deszkáról is szaggathatnak:)
  5. A kész nokedlit kevés, forró zsiradékon hirtelen átsütjük, bár ez elhagyható művelet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése