Mit kell venned?
- 50 dkg csirkezúza
- 1 paradicsom, 1 paprika
- pirospaprika, őrölt kömény (opcionális)
- 1 nagy hagyma
- 2 tojás
- kb. 20-25 dkg liszt
- A zúzát jól megmossuk, ha kell, megtisztogatjuk.
- Az apróra vágott hagymát kevés olajon, vagy zsíron megfonnyasztjuk. Félrehúzzuk, és jól meghintjük pirospaprikával, 1 tk köménnyel.
- Visszahúzzuk a tűzre, rádobjuk a zúzát, és felöntjük vízzel. Beletesszük a cikkekre vágott, meghámozott paradicsomot, és a paprikát is.
- Lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük, ha kell, a vizet pótoljuk.
- 2 tojást felverünk egy tálban, megsózzuk, 1-2 tk nyugodtan mehet bele.
- Engedünk rá kevés, kb fél dl hideg vizet, és elkeverjük.
- Ezután teszünk bele néhány evőkanál lisztet, elkeverjük, majd folyamatosan tesszük hozzá a lisztet, és jól kikeverjük. A tészta akkor jó, ha nem túl híg, elválik az edény falától. Addig érdemes keverni, amíg kis hólyagok jelennek meg a tésztán.
- A nokedlit lobogó, sós vízbe szaggatjuk bele, amibe teszünk egy ek étolajat is. Két adagban szaggatjuk ki. Lehetőleg nokedliszaggatóval, de ügyesek az edényből vagy deszkáról is szaggathatnak:)
- A kész nokedlit kevés, forró zsiradékon hirtelen átsütjük, bár ez elhagyható művelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése