2011. augusztus 26., péntek

Gyros pitában


Mit kell venned?
  1. 40 dkg liszt
  2. 2 dkg élesztő
  3. 30 dkg csirkemell
  4. jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, lilakáposzta ízlés szerint
  5. 1 pohár joghurt
  6. 1 tasak öntet (ezersziget, cézár...)
  7. 1 tasak görög fűszerkeverék

Hogyan csináld?
  1. Először is pitát sütünk. A 2 dkg élesztőt tedd bele egy bögre langyos (!) vízbe, és tegyél bele 1 tk cukrot. Fel kell futtatni, ez kb. 15 perc. 
  2. Egy tálba önts 40 dkg lisztet, tegyél bele 2 tk sót, majd öntsd bele az élesztős vizet, és gyúrd össze lágy, de nem ragadós tésztává. 
  3. Meleg helyen, (azt most nem nehéz találni:)) letakarva, pihentesd 1-2 órán át.
  4. Ha ezzel megvagy, tépkedj le a tésztából darabokat, csinálj bele gombócokat, majd lapítsd ki őket. Kb. 5-6 db gombócot formálj.
  5. Lapítsd ki őket, kb. ujjnyi vastagra, és forró sütőben hirtelen süsd meg mindkét oldalát. Hamar megsül, vigyázz, ne száradjon ki.
Amíg a tésztát keleszted....
  1. A húst vágd fel csíkokra, önts rá kevés olajat, majd a fűszert, és keverd jól el. Tedd hűtőbe, lefedve.
  2. Készítsd el az öntetet, szeld fel a zöldségeket. 
Ha kész a tészta:
  1. Várd meg amíg kihűl, majd vágd le az egyik végét. A tészta közepe magától szét fog nyílni, de ha túl vastagon tetted sütőbe, akkor nem. Ebben az esetben késel hasítsd fel.
  2. Tegyél bele öntetet, húst, zöldségeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése