Mit kell venned?
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 30 dkg csirkemell
- jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, lilakáposzta ízlés szerint
- 1 pohár joghurt
- 1 tasak öntet (ezersziget, cézár...)
- 1 tasak görög fűszerkeverék
Hogyan csináld?
- Először is pitát sütünk. A 2 dkg élesztőt tedd bele egy bögre langyos (!) vízbe, és tegyél bele 1 tk cukrot. Fel kell futtatni, ez kb. 15 perc.
- Egy tálba önts 40 dkg lisztet, tegyél bele 2 tk sót, majd öntsd bele az élesztős vizet, és gyúrd össze lágy, de nem ragadós tésztává.
- Meleg helyen, (azt most nem nehéz találni:)) letakarva, pihentesd 1-2 órán át.
- Ha ezzel megvagy, tépkedj le a tésztából darabokat, csinálj bele gombócokat, majd lapítsd ki őket. Kb. 5-6 db gombócot formálj.
- Lapítsd ki őket, kb. ujjnyi vastagra, és forró sütőben hirtelen süsd meg mindkét oldalát. Hamar megsül, vigyázz, ne száradjon ki.
- A húst vágd fel csíkokra, önts rá kevés olajat, majd a fűszert, és keverd jól el. Tedd hűtőbe, lefedve.
- Készítsd el az öntetet, szeld fel a zöldségeket.
- Várd meg amíg kihűl, majd vágd le az egyik végét. A tészta közepe magától szét fog nyílni, de ha túl vastagon tetted sütőbe, akkor nem. Ebben az esetben késel hasítsd fel.
- Tegyél bele öntetet, húst, zöldségeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése