2011. augusztus 22., hétfő

Sajtos-hagymás pikáns csirke


Mit kell venned?
  1. 5-6 db csirkecomb (alsó vagy felső)
  2. 1 kis pohár tejföl
  3. 4-5 ek liszt
  4. 1 tk pirospaprika, őrült majoránna, fekete bors, 1 tk őrölt kömény, 1 tk só
  5. 2 gerezd fokhagyma
  6. 10 dkg füstölt sajt
  7. 1 fej hagyma
  8. 4 ek étolaj
Hogyan csináld?
  1. A lisztbe keverd bele a fűszereket (4. pont), és tegyél bele 2 gerezd apróra vágott fokhagymát.
  2. A csirkecombokat forgasd meg a lisztes keverékben, majd tedd őket kivajazott tepsi, vagy jénai aljára.
  3. A maradék lisztet öntsd rá a húsokra.
  4. A hagymát szeleteld fel karikákra, és helyezd őket a húsra.
  5. Reszeld rá a sajtot, majd öntsd le a tejföl és étolaj keverékével
  6. 180 fokos sütőben, 50 percig süsd lefedve, majd még 15 percig alufólia nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése