2011. augusztus 24., szerda

Sertéstarja babbal


Mit kell venned?
  1. 4 szelet tarja
  2. 25 dkg tarkabab
  3. 2 fej hagyma
  4. 3 gerezd fokhagyma
  5. 1 szál parasztkolbász
  6. 2 db közepes sárgarépa
  7. 3 db paradicsom
  8. babérlevél
  9. sertészsír
Hogyan csináld?
  1. A babot előző este áztasd be, de legalább főzés előtt néhány órával. A beáztatott babot tedd fel főni bő vízben, és tegyél a vízbe 4-5 babérlevelet is.
  2. A vékony szelet tarját sózd és borsozd, majd serpenyőben, kevés olajon süsd hirtelen meg mindkét oldalát.
  3. A hagymát szeld fel csíkokra (vágd hosszában félbe, majd szeletelt le), a kolbászt és répát karikákra, a fokhagymát apró szeletekre, a paradicsomot kockákra. (Érdemes ezeket a főzés előtt elvégezni, hogy könnyebb legyen a munkád.)
  4. A hagymát egy magas falú serpenyőben párold meg a zsíron, tedd hozzá a kolbászt, a közben puhára főzött babot, a fokhagymát, a répát és a paradicsomot. Pár percig párold együtt őket, majd sózd meg.
  5. A hússzeleteket tedd egy tepsi vagy jénai aljára, öntsd rá a a babos keveréket. Lefedve 180 fokon süsd 30 percig, majd vedd le a fóliát és még 15 percig süsd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése