Mit kell venned?
- 4 szelet tarja
- 25 dkg tarkabab
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál parasztkolbász
- 2 db közepes sárgarépa
- 3 db paradicsom
- babérlevél
- sertészsír
- A babot előző este áztasd be, de legalább főzés előtt néhány órával. A beáztatott babot tedd fel főni bő vízben, és tegyél a vízbe 4-5 babérlevelet is.
- A vékony szelet tarját sózd és borsozd, majd serpenyőben, kevés olajon süsd hirtelen meg mindkét oldalát.
- A hagymát szeld fel csíkokra (vágd hosszában félbe, majd szeletelt le), a kolbászt és répát karikákra, a fokhagymát apró szeletekre, a paradicsomot kockákra. (Érdemes ezeket a főzés előtt elvégezni, hogy könnyebb legyen a munkád.)
- A hagymát egy magas falú serpenyőben párold meg a zsíron, tedd hozzá a kolbászt, a közben puhára főzött babot, a fokhagymát, a répát és a paradicsomot. Pár percig párold együtt őket, majd sózd meg.
- A hússzeleteket tedd egy tepsi vagy jénai aljára, öntsd rá a a babos keveréket. Lefedve 180 fokon süsd 30 percig, majd vedd le a fóliát és még 15 percig süsd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése