Mit kell venned:
- 0,5 kg darált hús
- 1 db (lehetőleg szikkadt) zsemle
- 1 tojás
- 4-5 gerezd fokhagyma, pirospaprika, zsemlemorzsa
- 1 cs sárgaborsó
- babérlevél, leveskocka (opcionális)
- Tedd egy tálba a darálthúst, üss rá egy megmosott tojást, majd dolgozd össze.
- Egy vízben megáztatott, majd jól kinyomkodott zsömlét is dolgozz bele a húsba.
- Tegyél bele 1 púpos ek pirospaprikát, reszelj bele 2 gerezd fokhagymát, sózd, borsozd.
- Tégy bele 2 ek zsemlemorzsát, majd vizes kézzel csinálj gombócokat, azokat is forgasd meg zsemlemorzsában, és süsd mindkét oldalát szép barnára.
- A sárgaborsót főzés előtt néhány órával beáztatjuk. Ha ez elmarad, nem nagy gond, csak akkor tovább kell főzni.
- A borsót (kb 20 dkg) feltesszük annyi vízbe főni, ami kb. 2 ujjnyira ellepi. A vízbe dobunk egy húsleveskockát, és néhány babérlevelet. Belereszelünk kb. 3 gerezd fokhagymát is.
- A víz ( nem sokkal) mindig lepje el a borsót. Ha puhára főtt, kivesszük a babérleveleket, és a borsót leturmixoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése