2011. augusztus 19., péntek

Házi fasírt fokhagymás sárgaborsó-krémmel


Mit kell venned:
  1. 0,5 kg darált hús
  2. 1 db (lehetőleg szikkadt) zsemle
  3. 1 tojás
  4. 4-5 gerezd fokhagyma, pirospaprika, zsemlemorzsa
  5. 1 cs sárgaborsó
  6. babérlevél, leveskocka (opcionális)
Kezdjük a fasírttal:
  1. Tedd egy tálba a darálthúst, üss rá egy megmosott tojást, majd dolgozd össze.
  2. Egy vízben megáztatott, majd jól kinyomkodott zsömlét is dolgozz bele a húsba.
  3. Tegyél bele 1 púpos ek pirospaprikát, reszelj bele 2 gerezd fokhagymát, sózd, borsozd.
  4. Tégy bele 2 ek zsemlemorzsát, majd vizes kézzel csinálj gombócokat, azokat is forgasd meg zsemlemorzsában, és süsd mindkét oldalát szép barnára.
A krémhez:
  1. A sárgaborsót főzés előtt néhány órával beáztatjuk. Ha ez elmarad, nem nagy gond, csak akkor tovább kell főzni.
  2. A borsót (kb 20 dkg) feltesszük annyi vízbe főni, ami kb. 2 ujjnyira ellepi. A vízbe dobunk egy húsleveskockát, és néhány babérlevelet. Belereszelünk kb. 3 gerezd fokhagymát is. 
  3. A víz ( nem sokkal) mindig lepje el a borsót. Ha puhára főtt, kivesszük a babérleveleket, és a borsót leturmixoljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése