Mi kell hozzá?
- 50 dkg darált hús (sertés, pulyka)
- 25-30 dkg zöldség vegyesen (borsó, répa, kukorica, gomba, stb.)
- 3 tojás
- 2-3 ek zsemlemorzsa/zabkorpa
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, pirospaprika
- A húst megsózom, borsozom, egy ek pirospaprikával jól összekeverem.
- A vöröshagymát apróra szelem, és a húshoz adom.
- Adok hozzá még egy tojást, és 2-3 ek zsemlemorzsát.
- A zöldségkeveréket sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, és hagyom kihűlni.
- Keverek hozzá 1 tojást.
- Kiterítek egy darab fóliát, majd ráteszem a húst, és négyzet vagy téglalap alakúra (kisujjnyi vastagra) lapítom.
- Szétsimítom rajta a zöldséget, majd a fólia segítségével az egyik oldalon elkezdem feltekerni.
- A tekercset kiolajozott tepsibe teszem, majd a 3. tojást felverem, és azzal megkenem a húst.
- Kb. 170 fokos sütőben nagyjából egy óra alatt szépen átsül. Ne legyen túl forró a sütő, mert akkor a teteje megég, a belseje meg nyers marad:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése