2012. szeptember 13., csütörtök

Zöldséges fasírt


Mi kell hozzá?

  1. 50 dkg darált hús (sertés, pulyka)
  2. 25-30 dkg zöldség vegyesen (borsó, répa, kukorica, gomba, stb.)
  3. 3 tojás
  4. 2-3 ek zsemlemorzsa/zabkorpa
  5. 1 fej vöröshagyma
  6. só, bors, pirospaprika
Hogyan?

  1. A húst megsózom, borsozom, egy ek pirospaprikával jól összekeverem.
  2. A vöröshagymát apróra szelem, és a húshoz adom.
  3. Adok hozzá még egy tojást, és 2-3 ek zsemlemorzsát. 
  4. A zöldségkeveréket sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, és hagyom kihűlni.
  5. Keverek hozzá 1 tojást.
  6. Kiterítek egy darab fóliát, majd ráteszem a húst, és négyzet vagy téglalap alakúra (kisujjnyi vastagra) lapítom.
  7. Szétsimítom rajta a zöldséget, majd a fólia segítségével az egyik oldalon elkezdem feltekerni.
  8. A tekercset kiolajozott tepsibe teszem, majd a 3. tojást felverem, és azzal megkenem a húst.
  9. Kb. 170 fokos sütőben nagyjából egy óra alatt szépen átsül. Ne legyen túl forró a sütő, mert akkor a teteje megég, a belseje meg nyers marad:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése