2012. szeptember 22., szombat

Mangalicapörkölt polentával


Mi kell hozzá?

  1. 70 dkg mangalicahús (comb, lapocka)
  2. 1 paradicsom
  3. 1 paprika
  4. 1 erős paprika
  5. 1 fej hagyma
  6. olaj, pirospaprika, só
A polentához :
  1. 1 dl tej
  2. 4 dl víz
  3. 15 dkg kukoricadara
Hogyan?
  1. A húst kockákra vágjuk, alaposan megmossuk.
  2. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikákat.
  3. Együtt pároljuk őket, majd rádobjuk a húst, és a hús fehéredéséig sütjük. (Ez pár perc). Folyamatosan átkavarjuk az egészet. 
  4. Az edényt félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával (4-5 ek) , és megsózzuk.
  5. Felengedjük vízzel, majd közepes lángnál, fedő alatt, kb. másfél órán át főzzük. 
  6. A vizet többször is pótoljuk alatta!
  1. A polentához: feltesszük főni a tejet és a vizet. 
  2. Megszórjuk két csipet sóval, majd ha forrni kezd, beleöntjük a 15 dkg kukoricadarát.
  3. Azonnal kevergetni kezdjük, pillanatok alatt sűrűsödni kezd.
  4. Pár perc alatt egészen sűrűre főzzük, massza jellegűre, ami könnyen elválik kavargatás közben az edény falától.
  5. Folyamatosan kavargatjuk, nehogy leégjen. Ajánlatos jó minőségű edényt használni.
  6. Ha ezzel megvagyunk, öntsük a masszát egy kisebb méretű, olajjal kikent tepsibe. Simítsuk el a tetejét.
  7. Hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd vágjuk fel kockára, vagy háromszögre, esetleg szaggassunk ki mintákat. (A tepsi csak azért kell, hogy egyenletesen el tudjuk teríteni, és meg tudjon dermedni!)
  8. Ha megvagyunk a felszeleteléssel, egy serpenyőben pici olajat hevítsünk, majd a polenták mindkét oldalát süssük 2-3 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése