2012. szeptember 7., péntek

Rozmaringos sertéssült újkrumplival


Mi kell hozzá?

  1. 1 kg bőrös sertéshús (pl. comb)
  2. 4-5 db közepes újkrumpli
  3. 3-4 gerezd fokhagyma
  4. 2-3 ág friss rozmaring
  5. olaj, só
Hogyan?
  1. A hús bőrös részét bevagdossuk, majd alaposan megsózzuk.
  2. Egy forró serpenyőben, kevés olajon, nagy lángon a húsok mindkét oldalát kb. 1-1 percig sütjük.
  3. Egy kiolajozott tepsibe fektetjük a húsokat, mellé tesszük a hámozott, felezett krumplikat. A krumplit is megsózzuk.
  4. A tepsibe tesszük még a fokhagymát is, nem kell megpucolni, így jobb ízt ad az ételnek. Rátesszük a rozmaring ágakat is.
  5. Öntünk az egész alá kb. 1 dl vizet. Majd alufóliával lefedjük a tepsit.
  6. 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 80-90 percig sütjük, majd fedés nélkül még 15 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése