Mi kell hozzá?
- 1 kg bőrös sertéshús (pl. comb)
- 4-5 db közepes újkrumpli
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2-3 ág friss rozmaring
- olaj, só
- A hús bőrös részét bevagdossuk, majd alaposan megsózzuk.
- Egy forró serpenyőben, kevés olajon, nagy lángon a húsok mindkét oldalát kb. 1-1 percig sütjük.
- Egy kiolajozott tepsibe fektetjük a húsokat, mellé tesszük a hámozott, felezett krumplikat. A krumplit is megsózzuk.
- A tepsibe tesszük még a fokhagymát is, nem kell megpucolni, így jobb ízt ad az ételnek. Rátesszük a rozmaring ágakat is.
- Öntünk az egész alá kb. 1 dl vizet. Majd alufóliával lefedjük a tepsit.
- 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 80-90 percig sütjük, majd fedés nélkül még 15 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése