2012. szeptember 6., csütörtök

Chilis padlizsánkrém


Mi kell hozzá?

  1. 2 közepes padlizsán
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. 2-3 gerezd fokhagyma
  4. ízlés szerint pici tört chili, só, bors, olaj
Hogyan?
  1. A padlizsánt úgy, ahogy van, egészben megmossuk, majd minden oldalról megszurkáljuk párszor villával.
  2. Egy tepsibe fektetjük őket, mellétesszük egészben a megpucolt vöröshagymát, és a  fokhagymát is. Utóbbit ne pucoljuk! Kevés olajjal locsoljuk meg az egészet.
  3. 200 fokos sütőbe toljuk, és 30 perc alatt átsütjük az egészet, félidőnél fordítsunk!
  4. A padlizsánt kettévágjuk, és könnyedén lehúzzuk a héját.
  5. Feldaraboljuk a padlizsánt és a hagymát is, a fokhagymát könnyedén kifejtjük a héjából. 
  6. Az egészet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, kevés chilit adunk hozzá. 
  7. Meglocsoljuk kevés olajjal, majd botmixerrel pürésítjük az egészet.
  8. Pirítós mellé kínáljuk:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése