Mi kell hozzá?
- 2 közepes padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint pici tört chili, só, bors, olaj
- A padlizsánt úgy, ahogy van, egészben megmossuk, majd minden oldalról megszurkáljuk párszor villával.
- Egy tepsibe fektetjük őket, mellétesszük egészben a megpucolt vöröshagymát, és a fokhagymát is. Utóbbit ne pucoljuk! Kevés olajjal locsoljuk meg az egészet.
- 200 fokos sütőbe toljuk, és 30 perc alatt átsütjük az egészet, félidőnél fordítsunk!
- A padlizsánt kettévágjuk, és könnyedén lehúzzuk a héját.
- Feldaraboljuk a padlizsánt és a hagymát is, a fokhagymát könnyedén kifejtjük a héjából.
- Az egészet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, kevés chilit adunk hozzá.
- Meglocsoljuk kevés olajjal, majd botmixerrel pürésítjük az egészet.
- Pirítós mellé kínáljuk:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése