2012. augusztus 21., kedd

Részeges sertésszelet


Mi kell hozzá?

  1. 60 dkg sertéscomb
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. 1 citrom
  4. 2 dl barna (!) sör 
  5. egy csipet őrölt koriandermag
  6. egy csipet gyömbér
  7. só, bors
  8. 1 kiskanál csípős mustár
Hogyan?

  1. A hús leszeletelem, kissé megütögetem. A sóval, borssal, őrölt korianderrel és gyömbérrel meghintem.
  2. Kevés olajban mindkét oldalát pirosra sütöm. 
  3. Rádobom a húsokra a karikákra vágott hagymát, és belereszelem a citrom héját.
  4. Ráöntöm a sört, és még egy pohár vizet.
  5. Fedő alatt puhára főzőm a húst, de időközben megfordítom őket.
  6. Ha megpuhult a hús, akkor egy tálra szedjük őket, és félretesszük.
  7. A visszamaradt szaftot turmixgépbe öntjük (vagy botmixert használunk). A korábban megreszelt citromot félbevágjuk, és néhány csepp levet csepegtetünk a szaftba.
  8. Teszünk még hozzá egy pici vizet, és a mustárt. Sűrű péppé turmixoljuk.
  9. A húst beleforgatjuk a szaftba, és rizzsel, zsemlegombóccal, stb. tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése