2012. augusztus 8., szerda

Töltött paprika tepsiben



Mi kell hozzá?

  1. 8 db paprika
  2. 60-70 dkg darált hús (pulykacomb, sertés, stb..)
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 1 fej vöröshagyma
  5. 2 dl tejföl
  6. 2-3 ek paradicsompüré 
  7. 1 egész tojás
  8. pirospaprika, só, bors
Hogyan csináljuk?
  1. A hagymát felszeleteljük, kevés olajon megfonnyasztjuk.
  2. Rátesszük a húst, megpirítjuk.
  3. Félrehúzzuk, sózzuk, borsozzuk, 2-3 tk pirospaprikával elkeverjük.
  4. Beleütünk egy (megmosott) tojást, és jól elkeverjük. A tojás összefogja a tölteléket.
  5. A paprikákat kicsumázzuk, kívül-belül megmossuk őket.
  6. Beletöltjük a húsos tölteléket egy kanál segítségével, és kiolajozott tepsibe fektetjük őket.
  7. A tejfölt, a paradicsompürét és a reszelt fokhagymát jól kikeverjük, majd a paprikákra öntjük.
  8. Alufóliával lefedjük a tepsit, és előmelegített, 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
A hagyományos, vízben főtt, "rizses" töltött paprikával ellentétben sokkal diétásabb. Persze ha fogyózol, akkor köretnek se rizs legyen, mint nálunk:))) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése