2012. augusztus 16., csütörtök

Lecsós sertésszelet



Mi kell hozzá?
  1. 60 dkg sertéscomb (vagy karaj, szűzpecsenye stb. )
  2. 2 db szép nagy paprika
  3. 2 db paradicsom
  4. 1 db hegyes erős paprika
  5. 1 fej vöröshagyma
  6. olaj, liszt, só, pirospaprika
Hogyan?
  1. A húst megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre. Klopfoljuk és sózzuk.
  2. A vékony szeleteket lisztben megforgatjuk, majd mindkét oldalát kisütjük forró, bő olajban.
  3. Ha kisültek, félretesszük.
  4. Közben a hagymát felaprítjuk, a paprikákat, paradicsomot feldaraboljuk.
  5. A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd jön rá a paradicsom, paprika. Jól elkeverjük, és puhára pároljuk őket.
  6. Félrehúzzuk, szórunk rá egy tk pirospaprikát, és megsózzuk.
  7. Öntünk alá kb. 2 dl vizet, és tovább pároljuk még néhány percig.
  8. Végül beletesszük a megsütött hússzeleteket, és összerázogatjuk.
  9. Ízlés szerint adunk hozzá köretet. (Én krumplit sütöttem grill-serpenyőben.)
Ui.: semmi zöldet nem találtam a hűtőben a díszítéshez, csak pár friss mentalevelet. Ez persze a legkisebb mértékben sem illik az ételhez ízben, de a látvány ok:) Valószínűleg ezért tesznek az éttermekben is narancskarikát a rántott hús mellé:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése