Mi kell hozzá?
- 60 dkg sertéscomb (vagy karaj, szűzpecsenye stb. )
- 2 db szép nagy paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 fej vöröshagyma
- olaj, liszt, só, pirospaprika
- A húst megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre. Klopfoljuk és sózzuk.
- A vékony szeleteket lisztben megforgatjuk, majd mindkét oldalát kisütjük forró, bő olajban.
- Ha kisültek, félretesszük.
- Közben a hagymát felaprítjuk, a paprikákat, paradicsomot feldaraboljuk.
- A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd jön rá a paradicsom, paprika. Jól elkeverjük, és puhára pároljuk őket.
- Félrehúzzuk, szórunk rá egy tk pirospaprikát, és megsózzuk.
- Öntünk alá kb. 2 dl vizet, és tovább pároljuk még néhány percig.
- Végül beletesszük a megsütött hússzeleteket, és összerázogatjuk.
- Ízlés szerint adunk hozzá köretet. (Én krumplit sütöttem grill-serpenyőben.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése