2012. július 20., péntek

Házi Sport szelet


Mi kell hozzá?

  1. Fél kg darált háztartási keksz
  2. 1 kocka Ráma (25 dkg)
  3. 20 dkg nádcukor (kristály is megteszi:))
  4. 1 teáskanál vanília aroma
  5. 30 ml rum aroma (Tipp: Kingston aroma)
  6. 2 dl tej
  7. 15 dkg tortabevonó (ét!)
 Hogyan?
  1. A tejet a cukorral és a feldarabolt margarinnal lassú tűznél összefőzzük. Lágy, híg szirupot kell kapni.
  2. Közben a darált kekszet ízesítjük az aromákkal, és jól átkeverjük. A rum aromának csak a kétharmadát tesszük bele, a maradékot félretesszük.
  3. A cukros szirupot apránként keverjük a kekszhez, majd jól kidolgozzuk, simára gyúrjuk.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk a tésztát, egyenletesen, nagyjából ujjnyi vastagon.
  5. 2 órára hűtőbe tesszük, hadd szikkadjon.
  6. A csokoládét gőz fölött olvasztjuk. Vagyis egy nagyobb lábasban vizet forralunk, erre a lábasra teszünk egy kisebb edényt, a lényeg, hogy ne essen bele:) És a rotyogó víz ne érje a kisebb edény alját.
  7. A kisebb edénybe öntünk egy ek olajat, és erre tördeljük rá a csokit. Hozzáadjuk a maradék rum aromát, és sima, lágy krémessé olvasztjuk a csokit.
  8. Végül rákenjük a megdermedt sütink tetejére, használjunk az egyenletes kenéshez egy kést.
  9. Tegyük vissza a hűtőbe, további 40 percig dermedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése