Mi kell hozzá?
- Fél kg darált háztartási keksz
- 1 kocka Ráma (25 dkg)
- 20 dkg nádcukor (kristály is megteszi:))
- 1 teáskanál vanília aroma
- 30 ml rum aroma (Tipp: Kingston aroma)
- 2 dl tej
- 15 dkg tortabevonó (ét!)
- A tejet a cukorral és a feldarabolt margarinnal lassú tűznél összefőzzük. Lágy, híg szirupot kell kapni.
- Közben a darált kekszet ízesítjük az aromákkal, és jól átkeverjük. A rum aromának csak a kétharmadát tesszük bele, a maradékot félretesszük.
- A cukros szirupot apránként keverjük a kekszhez, majd jól kidolgozzuk, simára gyúrjuk.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk a tésztát, egyenletesen, nagyjából ujjnyi vastagon.
- 2 órára hűtőbe tesszük, hadd szikkadjon.
- A csokoládét gőz fölött olvasztjuk. Vagyis egy nagyobb lábasban vizet forralunk, erre a lábasra teszünk egy kisebb edényt, a lényeg, hogy ne essen bele:) És a rotyogó víz ne érje a kisebb edény alját.
- A kisebb edénybe öntünk egy ek olajat, és erre tördeljük rá a csokit. Hozzáadjuk a maradék rum aromát, és sima, lágy krémessé olvasztjuk a csokit.
- Végül rákenjük a megdermedt sütink tetejére, használjunk az egyenletes kenéshez egy kést.
- Tegyük vissza a hűtőbe, további 40 percig dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése