2012. július 18., szerda

Makói bundás csirkemell

Hozzávalók:
  1. 60 dkg csirkemell
  2. 4 tojás
  3. 1 fej vöröshagyma
  4. 2 dl tej
  5. 2-3 gerezd fokhagyma
  6. liszt, zsemlemorzsa
Hogyan?
  1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd nagyobb szeletekre vágjuk.
  2. A tejbe belereszeljük a fokhagymát, és ebbe áztatjuk kb. két órára a hússzeleteket.
  3. A felvert tojásba belereszeljük (nagy lyukú reszelőn) a vöröshagymát. Megsózzuk.
  4. A húst először lisztbe, majd a hagymás tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd ismét tojásba és ismét morzsába.
  5. Így vastag, tojásos-hagymás panírt kapunk.Annak, aki már unja a sima rántott húst:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése