Mi kell hozzá?
- 60 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg darált hús
- 1 szál füstölt kolbász
- 15 dkg rizs
- 1 fej hagyma
- 2 dl tejföl
- pirospaprika, őrölt kömény, só bors
- A káposztát kimossuk, majd feltesszük főni 10-15 percig. Ezt követően leszűrjük, félretesszük.
- A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá őrült köményt, pirospaprikát.
- A rizst megfőzzük, a húshoz keverjük.
- Kiolajozott tűzálló edénybe rakjuk a káposzta felét.
- Rátesszük a húsos-rizses keveréket, majd a felkarikázott kolbászt is rárétegezzük.
- A maradék káposztával befedjük, és a tejfölt elkenjük a tetején.
- Forró sütőben a tejföl pirulásáig sütjük. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése