2012. június 19., kedd

Húsos rakott káposzta



Mi kell hozzá?

  1. 60 dkg savanyú káposzta
  2. 50 dkg darált hús
  3. 1 szál füstölt kolbász
  4. 15 dkg rizs
  5. 1 fej hagyma
  6. 2 dl tejföl
  7. pirospaprika, őrölt kömény, só bors
Hogyan csináljuk?
  1. A káposztát kimossuk, majd feltesszük főni 10-15 percig. Ezt követően leszűrjük, félretesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá őrült köményt, pirospaprikát.
  3. A rizst megfőzzük, a húshoz keverjük.
  4. Kiolajozott tűzálló edénybe rakjuk a káposzta felét. 
  5. Rátesszük a húsos-rizses keveréket, majd a felkarikázott kolbászt is rárétegezzük.
  6. A maradék káposztával befedjük, és a tejfölt elkenjük a tetején.
  7. Forró sütőben a tejföl pirulásáig sütjük. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése