Mi kell hozzá?
- 50 dkg karfiol (tisztán mérve)
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 3 ek vaj
- 2 ek liszt
- 1 db tojássárgája
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors
- A karfiolt rózsáira szedjük, majd hideg vízbe tesszük egy kis időre, így a felesleges lakókat el tudjuk távolítani:)
- Aztán feltesszük főzni, sós vízbe. Ne főzzük szét! Puha legyen, de ne essenek szét a rózsák darabkákra.
- Ha kész, leszűrjük, félretesszük.
- A vajat felhevítjük egy edényben, és elkeverjük benne a lisztet. Gyorsan dolgozunk.
- Aztán felöntjük az egészet 1 dl hideg tejjel, és simára keverjük.
- Félrehúzzuk, majd belekeverjük a tejfölt és a tojássárgáját. Csipet sóval és borssal ízesítjük.
- A karfiolt egy tűzálló, kivajazott tálba öntjük, ráöntjük a mártást, a tetejére reszelt sajtot szórunk.
- Előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sül. Szép barna legyen a sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése