Mi kell hozzá?
- 30-40 dkg maradék sült csirke
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 2 dl hideg tej
- 1 tojássárgája
- zsemlemorzsa (vagy zabkorpa)
- só, bors
- A húst nagyon apróra vagdossuk fel, vagy ledaráljuk.
- Sózzuk, borsozzuk.
- A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és sűrűn kavargatva rántást készítünk.
- Hirtelen felöntjük a hideg tejjel, és jól elkeverjük, amíg be nem sűrűsödik.
- Ezt a mártást a húshoz adjuk, jól elkeverjük.
- Belekeverjük még az egy tojássárgáját is.
- Megint megsózzuk, borsozzuk kissé.
- Gombócokat formálunk, és zsemlemorzsába vagy zabkorpába forgatjuk.
- Forró olajban aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése