2012. május 30., szerda

Csiberopogós


Mi kell hozzá?
  1. 30-40 dkg maradék sült csirke
  2. 2 ek vaj
  3. 2 ek liszt
  4. 2 dl hideg tej
  5. 1 tojássárgája
  6. zsemlemorzsa (vagy zabkorpa)
  7. só, bors
Hogyan csináld?
  1. A húst nagyon apróra vagdossuk fel, vagy ledaráljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és sűrűn kavargatva rántást készítünk.
  4. Hirtelen felöntjük a hideg tejjel, és jól elkeverjük, amíg be nem sűrűsödik.
  5. Ezt a mártást a húshoz adjuk, jól elkeverjük.
  6.  Belekeverjük még az egy tojássárgáját is.
  7. Megint megsózzuk, borsozzuk kissé.
  8. Gombócokat formálunk, és zsemlemorzsába vagy zabkorpába forgatjuk. 
  9. Forró olajban aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése