2012. május 30., szerda

Hagymás-tejszínes csirke zöldségropogóssal


Mi kell hozzá?
  1. 5-6 csirkecomb (egész)
  2. 2 fej hagyma
  3. 2 dl főzőtejszín
  4. 10 dkg reszelt sajt
  5. só, bors, pirospaprika, majoranna, petrezselyemzöld
  6. 20 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica)
  7. 3 ek zabkorpa
  8. 1 tojás
Hogyan csináld?
  1. A húst mosd meg, tisztogasd. Sózd, kicsit borsozd, szórj rá kevés pirospaprikát. 
  2. Egy kiolajozott tepsibe fektesd bele őket,szórd meg majorannával, apróra vágott petrezselyemmel.
  3. A hagymát pucold meg, vágd fel karikákra. Tedd rá a csirkecombokra.
  4. Az egészet öntsd le a tejszínnel, majd szórd meg sajttal.
  5. 200 fokos sütőben, lefedve 40 percig süsd, majd fedés nélkül további 15 percig.
  6.  Közben a zöldségkeveréket főzd puhára. Tehetsz a főzőlébe ételízesítőt.
  7. Ha puhák, akkor szűrd le őket, sózd meg kicsit, majd keverj bele egy tojást.
  8. Szórj bele 3 ek zabkorpát (ha nem diétázol, vagy nincs, akkor zsemlemorzsa is jó:)).
  9. Formálj kis golyókat belőle, és forró olajban süsd ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése