2012. szeptember 20., csütörtök

Bajor hús


Mi kell hozzá?

  1. 8 szelet sertéskaraj vagy comb
  2. 15 dkg füstölt sajt
  3. 2 dl tejföl
  4. 2 tojás
  5. só, bors
  6. Esetleg bacon, sonka, stb.
Hogyan?
  1. A hússzeleteket kissé megütögetjük, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük kicsit.
  2. A tejfölt kikeverjük a tojással, a sajtot lereszeljük. (Én Karavánt használtam.)
  3. A húsokat egy kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt sajt felével.
  4. Aztán mindegyik hús tetejét megkenjük a tojásos tejföllel.
  5. Végül a maradék sajttal szórjuk meg a húsokat.
  6. 180 fokos sütőben, alufólia alatt sütjük kb. 50 percig, majd fedés nélkül a sajt pirulásáig.

    Ha szeretnénk még jobban feldobni a husit, a tejfölös réteg után tehetünk sonkát, vagy bacont, hagymát, esetleg krumplikarikát is rá. Aztán természetesen ezt is megszórjuk sajttal:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése