Mi kell hozzá?
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg vörösbab (konzerv is tökéletes)
- 15 dkg kukorica
- 500 g passzírozott paradicsom
- tört chili, oregánó, só, bors, étolaj
- A hagymát apróra vágom, a fokhagymát lereszelem.
- Az egészet kevés olajon megfonnyasztom, majd félrehúzom az edényt.
- Két nagy csipet sót, egy csipet oregánót, egy csipet tört chilit és pici borsot szórok rá.
- Hozzákeverem a lecsöpögtetett babot, és a kukoricát is.
- Ráöntöm a paradicsomot, és még fél pohár vizet.
- Közepes lángon fél óra alatt készre főzőm.
- Ízlés szerint lehet módosítani a fűszerek arányán.
Természetesen készülhet darált hússal is, ez esetben a húst fehéredésig pirítom a hagymán, majd ugyanúgy járok el a továbbiakban. 3. pont:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése