2012. szeptember 8., szombat

Chilis bab


Mi kell hozzá?

  1. 1 fej vöröshagyma
  2. 2 gerezd fokhagyma
  3. 25 dkg vörösbab (konzerv is tökéletes)
  4. 15 dkg kukorica
  5. 500 g passzírozott paradicsom
  6. tört chili, oregánó, só, bors, étolaj
Hogyan? 
  1. A hagymát apróra vágom, a fokhagymát lereszelem.
  2. Az egészet kevés olajon megfonnyasztom, majd félrehúzom az edényt.
  3. Két nagy csipet sót, egy csipet oregánót, egy csipet tört chilit és pici borsot szórok rá.
  4. Hozzákeverem a lecsöpögtetett babot, és a kukoricát is.
  5. Ráöntöm a paradicsomot, és még fél pohár vizet.
  6. Közepes lángon fél óra alatt készre főzőm.
  7. Ízlés szerint lehet módosítani a fűszerek arányán.
Természetesen készülhet darált hússal is, ez esetben a húst fehéredésig pirítom a hagymán, majd ugyanúgy járok el a továbbiakban. 3. pont:)

Burgonyás vagy hagymás cipó tetejét levágva, és a belsejét kiszedve ötletesen lehet benne tálalni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése