Mi kell hozzá?
- 80 dkg sertéscomb
- 2 fej hagyma
- 1 kg krumpli
- 2 ek tejföl
- 1 tojás
- zsír, só, bors, liszt
- A húst megmossuk, csíkokra vágjuk.
- Az egyik fej hagymát apróra vágjuk, majd kb. két fakanálnyi zsíron megdinszteljük.
- Rátesszük a húst, és fehéredésig sütjük.
- Sózzuk, borsozzuk, majd annyi vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje.
- Fedő alatt puhára pároljuk a húst, időnként megkavarjuk, a vizet, ha kell, pótoljuk.
- Amikor a hús puha, megszórjuk egy ek liszttel, és még pici vizet öntünk alá.
- Sűrű szaftja lesz, amibe a főzés végén belekeverjük a tejfölt is.
- A krumplit kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
- Ezután leszűrjük, sózzuk, borsozzuk, és jól áttörjük.
- Belekeverünk egy tojást.
- Egy serpenyőben szintén felhevítünk egy kis zsírt, amibe a másik fej hagymát tesszük (szintén apróra vágva)
- A krumplit egy evőkanál segítségével a zsírra kanalazzuk, és mindkét oldalát megsütjük. (Formálhatunk óvatosan a kezünkkel gombócokat is)
- Tálalásnál a maradék zsiradékot és hagymát a krumplira öntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése