2011. december 31., szombat

Vaníliás kocka

Mi kell hozzá?
  1. 6 tojás
  2. 6 ek cukor
  3. 6 ek liszt
  4. 1 sütőpor
  5. 2 ek kakaópor (keserű)
A krémhez:
  1. 1 cs vaníliás pudingpor
  2. 2 dl tej
  3. 15 dkg margarin
  4. 15 dkg porcukor
  5. 1 tojássárgája
  6. 1 cs vaníliás cukor
Hogyan csináld?
  1. Először kakaós piskótát kell sütni. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a 6 ek cukorral. 
  2. Belekeverjük a lisztet, amibe elkevertük előzetesen a sütőport. 
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához adjuk. 
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. 
  5. A sütő ajtaját közben nem nyitogatjuk:)
  6. A krémhez a vajat a porcukorral, egy tojássárgájával, és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük.
  7. A pudingport 2 dl tejben sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, hozzátesszük a vajas masszához.
  8. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát is.
  9. Ha kihűlt a piskóta, hosszában kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. 
  10. 1-2 órára minimum hűtőbe tesszük, mielőtt szeletelnénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése