Ropogós csirkeszárny hagymás krumplival
Mi kell hozzá?
- 1 kg csirkeszárny
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek őrölt majoranna
- 1 tk bors
- 2-3 tk só
- 2 dl étolaj
- 5-6 db közepes krumpli
- 1 fej hagyma
- 3 ek vaj
- 3 ek tejföl
Hogyan csináld?
- A szárnyakat tisztítsd meg, mosd le.
- 1,5 dl olajban keverd el a fűszereket, majd kend be velük a szárnyakat.
- Egy tepsi alján kend el a maradék kis olajat, ebben rakd sorba a szárnyakat.
- 200 fokos sütőben, kb egy óra alatt ropogósra sül. Nem kell lefedni, nem kell forgatni!
- Amíg sül, a krumplit hámozd meg, majd kockázd fel. Sós vízben főzd puhára.
- Ha kész, krumplinyomóval törd át, sózd, tedd bele a vajat, tejfölt, kavard ki.
- Végül keverd bele a kevés olajon megfonnyasztott, apróra vágott hagymát is. (Amíg fő a krumpli, elkészülsz ezzel is.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése