2011. december 31., szombat

Ropogós csirkeszárny hagymás krumplival

Mi kell hozzá?
  1. 1 kg csirkeszárny
  2. 1 ek pirospaprika
  3. 1 ek őrölt majoranna
  4. 1 tk bors
  5. 2-3 tk só
  6. 2 dl étolaj
  7. 5-6 db közepes krumpli
  8. 1 fej hagyma
  9. 3 ek vaj
  10. 3 ek tejföl
Hogyan csináld?
  1. A szárnyakat tisztítsd meg, mosd le.
  2. 1,5 dl olajban keverd el a fűszereket, majd kend be velük a szárnyakat.
  3. Egy tepsi alján kend el a maradék kis olajat, ebben rakd sorba a szárnyakat.
  4. 200 fokos sütőben, kb egy óra alatt ropogósra sül. Nem kell lefedni, nem kell forgatni!
  5. Amíg sül, a krumplit hámozd meg, majd kockázd fel. Sós vízben főzd puhára. 
  6. Ha kész, krumplinyomóval törd át, sózd, tedd bele a vajat, tejfölt, kavard ki.
  7. Végül keverd bele a kevés olajon megfonnyasztott, apróra vágott hagymát is. (Amíg fő a krumpli, elkészülsz ezzel is.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése