2012. január 4., szerda

Expressz pizza

Mi kell hozzá?
  1. Az expressz tésztához: 40 dkg liszt
  2. 1 dl étolaj
  3. 2 dl víz
  4. 1 marék só
  5. 1 cs sütőpor
  6. Az alaphoz: 2 dl tejföl
  7. 2 gerezd fokhagyma
  8. A feltét ízlés szerint: bacon, szalámi, sonka, virsli
  9. hagyma, lilahagyma, kukorica, gomba, tojás, sajt
 Hogyan csináld?
  1. A recept előnye, hogy a pizzatésztát nem kell keleszteni, ezért nagyon gyorsan megvan.
  2. A tészta hozzávalót öntsd egy nagy tálba, jól gyúrd ki.
  3. Vedd ketté, csinálj belőle két egyforma gombócot.
  4. Lisztezett deszkán és lisztezett sodrófával nyújtsd ki ujjnyi vastagra. (Ha van gyümölcstorta-formád, abban lehet szép kerek pizzát sütni, én így szoktam)
  5. A sütőt közben melegítsd elő 200 fokra.
  6. A tejfölt keverd ki a reszelt fokhagymával és kend a tepsiben elhelyezett tésztára. A tészta alá rakj sütőpapírt.
  7. Halmozd rá a feltétet, üss rá egy tojást, ha szeretnél, és szórd meg sajttal.
  8. Forró sütőben 30-35 perc alatt megsül.

3 megjegyzés:

  1. Jól hangzik:D
    Úgy érzem ezt ki kell próbálni:D

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszi a receptet, páromnak nagyon ízlett aztmondta legközelebb is ilyet csináljak, de szerintem az egy marék só nagyon sok bele, legalábbis nekem nagyon sok lett volna ha bele tettem volna! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök, ha ízlett:)) Köszönöm, hogy írtál:) Igen, az egy marékot sokféleképp értelmezik, és sokféle sót használunk:)

    VálaszTörlés