Tárkonyos csirkeragu leves
Mi kell hozzá?
- 30-40 dkg csirkemell
- 2 szál répa
- 2 szál petrezselyem
- fél karalábé
- fél zeller
- kis fej vöröshagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 2 dl főzőtejszín (20 %)
- 1 citrom
- 4 leveskocka (1,5 l húsleves)
- 2 ek tárkony (morzsolt)
- 2 ek petrezselyemzöld (szárított)
Hogyan csináld?
- A csirkemellet vágd kockákra. Majd 2-3 ek olajon vagy vajon süsd fehéredésig.
- A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd kockákra, a hagymát apróra.
- Add a húshoz a zöldségeket, csak a borsót ne, azt a végén.
- Öntsd fel 1,5 l húslevessel (célszerű felönteni másfél liter vízzel, majd a leveskockákat hozzáadni)
- Tedd bele a tárkonyt, petrezselyemzöldet.
- Főzd puhára, majd a végén add hozzá a zöldborsót.
- A tejszínre merj ki a forró levesből egy keveset, jól keverd ki, majd öntsd a tejszínes keveréket vissza a levesbe.
- Forrald fel újra, és facsard bele egy kisebb citrom levét.
- Ha nincs facsaród, mosd meg alaposan a kezed, majd a tenyeredbe nyomd a citrom levét, így fel tudod fogni a magokat.
- A végén adj hozzá még egy kis tárkonyt, keverd el, és kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése