2012. január 13., péntek

Tárkonyos csirkeragu leves

Mi kell hozzá?
  1. 30-40 dkg csirkemell
  2. 2 szál répa
  3. 2 szál petrezselyem
  4. fél karalábé
  5. fél zeller
  6. kis fej vöröshagyma
  7. 10 dkg zöldborsó
  8. 2 dl főzőtejszín (20 %)
  9. 1 citrom
  10. 4 leveskocka (1,5 l húsleves)
  11. 2 ek tárkony (morzsolt)
  12. 2 ek petrezselyemzöld (szárított)
Hogyan csináld?
  1. A csirkemellet vágd kockákra. Majd 2-3 ek olajon vagy vajon süsd fehéredésig.
  2. A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd kockákra, a hagymát apróra.
  3. Add a húshoz a zöldségeket, csak a borsót ne, azt a végén.
  4. Öntsd fel 1,5 l húslevessel (célszerű felönteni másfél liter vízzel, majd a leveskockákat hozzáadni)
  5. Tedd bele a tárkonyt, petrezselyemzöldet.
  6. Főzd puhára, majd a végén add hozzá a zöldborsót.
  7. A tejszínre merj ki a forró levesből egy keveset, jól keverd ki, majd öntsd a tejszínes keveréket vissza a levesbe.
  8. Forrald fel újra, és facsard bele egy kisebb citrom levét.
  9. Ha nincs facsaród, mosd meg alaposan a kezed, majd a tenyeredbe nyomd a citrom levét, így fel tudod fogni a magokat.
  10. A végén adj hozzá még egy kis tárkonyt, keverd el, és kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése