2012. január 28., szombat

Lecsóval töltött dagadó

Mi kell hozzá?
  1. Egy nagyobb darab sertésdagadó felszúrva (kb. 70 dkg)
  2. 1 paprika
  3. 1 paradicsom
  4. 3 tojás
  5. 1 hagyma
Hogyan csináld?
  1. A dagadót fel kell szúrni, ezt a hentes is megteszi.
  2. Sózzunk a húst, kívül-belül.
  3. Ezt követően egy hagymát apróra szelve kevés olajon megpárolunk.
  4. Hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, paprikát. (Lehet bele többet is tenni, ízlés szerint)
  5. Ha együtt is megpároltuk őket, ráöntjük a felvert, sózott tojásokat.
  6. Keménnyé, darabossá sütjük.
  7. Betöltjük vele a dagadót, majd a nyílást hústűvel összetűzzük.
  8. Lefedve 180 fokon kb. másfél órát sütjük.
  9. Salátával, zöldségekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése