Lecsóval töltött dagadó
Mi kell hozzá?
- Egy nagyobb darab sertésdagadó felszúrva (kb. 70 dkg)
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 3 tojás
- 1 hagyma
Hogyan csináld?
- A dagadót fel kell szúrni, ezt a hentes is megteszi.
- Sózzunk a húst, kívül-belül.
- Ezt követően egy hagymát apróra szelve kevés olajon megpárolunk.
- Hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, paprikát. (Lehet bele többet is tenni, ízlés szerint)
- Ha együtt is megpároltuk őket, ráöntjük a felvert, sózott tojásokat.
- Keménnyé, darabossá sütjük.
- Betöltjük vele a dagadót, majd a nyílást hústűvel összetűzzük.
- Lefedve 180 fokon kb. másfél órát sütjük.
- Salátával, zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése