Hagymás-baconös tarja petrezselymes burgonyával
Mit kell venned?
- 4 szelet tarja
- 4 szelet bacon
- 2 fej hagyma
- 15 dkg füstölt sajt
- 5-6 db közepes krumpli
- 1 csokor petrezselyem
Hogyan csináld?
- A húst mosd meg, kicsit klopfold meg, sózd és borsozd.
- A hagymát szeld fel karikákra, majd egy serpenyőben, kevés olajon párold meg.
- A húsokra tégy 1-1 szelet bacont, tégy rá hagymát, és végül a reszelt sajtot.
- Fóliával lefedett sütőben kb. 1 órát süsd. Majd vedd le a fóliát és még 15 percig süsd.
- Amíg a hús sül, hámozd meg a krumplit, és vágd fel egyenlő kockákra.
- Sós vízben főzd őket puhára.
- A petrezselymet vágd fel apróra, majd 2 ek vajon "futtasd meg". (Forró vajon forgasd át párszor)
- A leszűrt, ismét sózott krumplit forgasd meg a petrezselyemben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése