2011. szeptember 27., kedd

Hagymás-baconös tarja petrezselymes burgonyával

Mit kell venned?
  1. 4 szelet tarja
  2. 4 szelet bacon
  3. 2 fej hagyma
  4. 15 dkg füstölt sajt
  5. 5-6 db közepes krumpli
  6. 1 csokor petrezselyem
Hogyan csináld?
  1. A húst mosd meg, kicsit klopfold meg, sózd és borsozd.
  2. A hagymát szeld fel karikákra, majd egy serpenyőben, kevés olajon párold meg.
  3. A húsokra tégy 1-1 szelet bacont, tégy rá hagymát, és végül a reszelt sajtot.
  4. Fóliával lefedett sütőben kb. 1 órát süsd. Majd vedd le a fóliát és még 15 percig süsd.
  5. Amíg a hús sül, hámozd meg a krumplit, és vágd fel egyenlő kockákra. 
  6. Sós vízben főzd őket puhára.
  7. A petrezselymet vágd fel apróra, majd 2 ek vajon "futtasd meg". (Forró vajon forgasd át párszor)
  8. A leszűrt, ismét sózott krumplit forgasd meg a petrezselyemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése