2011. október 7., péntek

Zöldborsó-főzelék

Mit kell venned?
  1. 15-20 dkg zöldborsó
  2. 1 dl tej
  3. liszt, cukor
Hogyan csináld?
  1. A borsót nagyon kevés, forró olajon hevítsd fel.
  2. Húzd félre az edényt, és szórj rá 3 ek lisztet, majd minél jobban keverd el.
  3. Tedd vissza a tűzre azt edényt, és rögtön öntsd fel kb. 5 dl vízzel.
  4. Tégy bele 3-4 ek cukrot, ízlés szerint.
  5. Állandó kevergetés mellett addig főzd, amíg be nem sűrűsödik. 
  6. Ha elég sűrű, öntsd bele a tejet, forrald fel megint, és kész is.
Tükörtojással, sült virslivel tálald. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése