Fokhagymás-sajtos pulykaragu
Mit kell venned?
- 60 dkg pulykamell, vagy combfilé
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg trappista sajt
- 1 ek liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld (nekem csak szárított volt itthon, abból 1 ek)
- Opcionális: gomba vagy kukorica
Hogyan csináld?
- A húst szeld fel csíkokra, és forró serpenyőben süsd készre. Sózd és borsozd meg. Önts alá kevés vizet, és fedő alatt még párold kicsit (itt tedd bele a kukoricát vagy gombát, ha szeretnél.)
- Amíg a hús sül, keverd össze egy tálban a tejszínt, a lisztet, a tejfölt, tejet.
- Tedd bele az apróra vágott petrezselymet, és zúzott fokhagymát.
- Öntsd a mártást a húsra, és főzd még együtt öt percig, kb.
- Ha nagyon összeáll a mártás a felolvadt sajttól, és nyúlós lesz, akkor adj hozzá 1 dl vizet, és forrald fel újra.
- Penne tésztával vagy spagettivel tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése