2011. október 28., péntek

Fokhagymás-sajtos pulykaragu

Mit kell venned?
  1. 60 dkg pulykamell, vagy combfilé
  2. 2 dl főzőtejszín 
  3. 1 dl tej
  4. 1 dl tejföl
  5. 3 gerezd fokhagyma
  6. 10 dkg trappista sajt
  7. 1 ek liszt
  8. 1 csokor petrezselyemzöld (nekem csak szárított volt itthon, abból 1 ek)
  9. Opcionális: gomba vagy kukorica
 Hogyan csináld?
  1. A húst szeld fel csíkokra, és forró serpenyőben süsd készre. Sózd és borsozd meg. Önts alá kevés vizet, és fedő alatt még párold kicsit (itt tedd bele a kukoricát vagy gombát, ha szeretnél.)
  2. Amíg a hús sül, keverd össze egy tálban a tejszínt, a lisztet, a tejfölt, tejet.
  3. Tedd bele az apróra vágott petrezselymet, és zúzott fokhagymát.
  4. Öntsd a mártást a húsra, és főzd még együtt öt percig, kb. 
  5. Ha nagyon összeáll a mártás a felolvadt sajttól, és nyúlós lesz, akkor adj hozzá 1 dl vizet, és forrald fel újra.
  6. Penne tésztával vagy spagettivel tálald.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése