2011. október 7., péntek

Piskótatekercs

Mit kell venned?
  1. 6 tojás
  2. 6 ek liszt
  3. 6 ek cukor
  4. 1 cs sütőpor
  5. lekvár
Hogyan csináld?
  1. A tojásokat válaszd szét, külön tálban a sárgáját és a fehérjét.
  2. A sárgájához keverd a cukrot, alaposan dolgozd ki.
  3. A masszához add hozzá a lisztet (púpos legyen az evőkanál). A lisztbe előzőleg keverd bele a sütőport!
  4. A tojások fehérjét verd fel kemény habbá! A habot óvatos mozdulattal alaposan kavard bele a masszába, de vigyázz, hogy ne törjön össze a hab. (Ha túl erősen kavarod, vagy túl durván, a hab összeesik.
  5. Sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe öntsd a masszát (ezek hiányában kend ki a tepsit vajjal, és szórd meg liszttel), és 170 fokos, előmelegített sütőben süsd 35 percig, aranybarnára.
  6. A sütő ajtaját ne nyitogasd, azzal nem sül gyorsabban:)
  7. Ha kész, hagyd a kikapcsolt sütőben még 10 percig.
  8. Egy konyharuhát közben nedvesíts meg alaposan, de csak nedves legyen!
  9. Ha kivetted a piskótát, és lehúztad róla a papírt, borítsd rá a nedves ruhát, és óvatosan nyomkodd rá.
  10. Ha ezzel megvagy, fordítsd meg a tésztát, de úgy, hogy aláteríted a nedves ruhát. Aztán a ruhával együtt, óvatosan és lazán tekerd fel a tésztát.
  11. Hagyd úgy kb. 10 percig, majd tekerd ki. A ruhát dobd félre, kend meg a tésztát lekvárral, és tekerd fel újra.
  12. Szeleteld le, és szórd meg porcukorral.
Ezt a sütit a Budai Mentőállomás fogyasztotta, elvileg dicsérték. A piskóta igazi mumus, de érdemes próbálkozni vele:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése