2011. november 1., kedd

Almás túrótorta


Mit kell venned?

A tésztához:
  1. 15 dkg liszt
  2. 10 dkg margarin
  3. 5 dkg porcukor
  4. 1 tojássárgája
  5. 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
  1. 50 dkg túró
  2. 15 dkg cukor
  3. 3 tojás
  4. mazsola
  5. 3 szép alma

Hogyan csináld?
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kemény tésztává. Ha túl morzsalékos lenne, akkor adjunk hozzá még egy tojássárgáját. ( A fehérjét tegyük félre)
  2. A tésztát tegyük hűtőbe, 1 órára, majd ha megkeményedett, nyomkodjuk egy vajazott-lisztezett tortaforma aljára.
  3. A túrót keverjük ki a cukorral, és a 3 tojássárgájával. 
  4. A fehérjét ( azt is add hozzá, ami a tésztánál maradt), verd fel kemény habbá, és add a túróhoz. Jól keverd ki.
  5. Szórj bele mazsolát ( én reszeltem bele egy citrom héját is)
  6. A túrós masszát öntsd a tésztára.
  7. A tetejére tegyél megtisztított almaszeleteket, majd tedd a tortát előmelegített sütőbe, 180 fok, 40-45 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése