2011. szeptember 27., kedd

Sárgarépás csirkemell

Mit kell venned?
  1. 50 dkg csirkemell
  2. 3 répa
  3. fél zeller
  4. 1 hagyma
  5. 5-5 ek vaj
  6. 2 dl húsleves (jó leveskockából is)
  7. 1,5 dl tejszín
Hogyan csináld?
  1. A húst szeleteld fel ujjnyi vastag szeletekre, sózd és borsozd meg. 
  2. 5 ek vajat olvassz fel egy serpenyőben, hirtelen süsd meg rajta a csirkemellek mindkét oldalát.
  3. A húst tedd félre. A hagymát szeleteld fel nagyon apró szeletekre, a sárgarépát és a zellert reszeld le nagy lyukú reszelőn.
  4. Újabb 5 ek melegített vajon párold meg a zöldségeket, majd öntsd fel 3 dl vízzel, a húslevessel, és főzd puhára a zöldségeket. 
  5. Amikor puha, öntsd bele a tejszínt, és forrald fel.
  6. Tedd bele vissza a húsokat, majd rizzsel tálald. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése