Hozzávalók:
- 4 tojás
- kb. 50 dkg liszt
- 1 doboz mirelit spenót
- 1 dl zsíros tejszín
- só, bors, fokhagyma
- 15 dkg gorgonzola sajt
- 4-5 ek vaj
- 3-4 ek liszt
- 3 dl tej
- só, fehér bors
Hogyan?
- A nokedlihez a tojásokat kikeverem a tejszínnel, sózom, borsozom, és 2 gerezd fokhagymát belereszelek.
- Belekeverem a felengedett spenótot, majd apránként a lisztet.
- Jól kidolgozom, sűrű masszává.
- Szokásos módon sós, lobogó vízbe szaggatom.
- A mártáshoz a vajat felhevítem, elkeverem benne a lisztet, majd habverővel keverem, miközben apránként hozzáöntöm a hideg tejet.
- Belemorzsolom a sajtot, és olvadásig kevergetem. Sózom, borsozom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése