2013. október 17., csütörtök

Spenótos nokedli gorgonzola-mártással


Hozzávalók:
  1. 4 tojás
  2. kb. 50 dkg liszt
  3. 1 doboz mirelit spenót
  4. 1 dl zsíros tejszín
  5. só, bors, fokhagyma
A mártáshoz:
  1. 15 dkg gorgonzola sajt
  2. 4-5 ek vaj
  3. 3-4 ek liszt
  4. 3 dl tej
  5. só, fehér bors

Hogyan?
  1. A nokedlihez a tojásokat kikeverem a tejszínnel, sózom, borsozom, és 2 gerezd fokhagymát belereszelek.
  2. Belekeverem a felengedett spenótot, majd apránként a lisztet.
  3. Jól kidolgozom, sűrű masszává.
  4. Szokásos módon sós, lobogó vízbe szaggatom.
  5. A mártáshoz a vajat felhevítem, elkeverem benne a lisztet, majd habverővel keverem, miközben apránként hozzáöntöm a hideg tejet.
  6. Belemorzsolom a sajtot, és olvadásig kevergetem. Sózom, borsozom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése