2012. március 1., csütörtök

Hagymaleves





Mi kell hozzá?

  1. 2 nagy fej hagyma
  2. 15 dkg trappista sajt
  3. 2 ek liszt
  4. 1 l húsleves (vagy 2 db leveskocka)
  5. pirospaprika, kömény, majoranna
Hogyan csináld?
  1. A hagymát vágd fel apró kockákra.
  2. Hevíts fel néhány evőkanál olajat, majd párold meg rajtuk a hagymát.
  3. Ha kellően puha, szórj rá két evőkanál lisztet, és pirospaprikát. Gyorsan keverj rajta egyet, majd öntsd fel az alaplével.
  4. Vagy öntsd fel vízzel, és dobj bele két leveskockát.
  5. Szórj bele majorannát, őrölt köményt.
  6. Mikor tányérra szedted, szórj rá reszelt sajtot. 
  7. Pirítóst kínálj mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése