Mi kell hozzá:
- 30-40 dkg darált hús
- 40 dkg makaróni vagy spagetti
- 1 fej hagyma
- 2 dl tejföl
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 15 dkg reszelt sajt
- pirospaprika, só
- A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk.
- Rádobjuk a húst, és megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, sóval.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és beletesszük a sűrített paradicsomot is. Készre főzzük, kb. 30 perc alatt. Közben sokszor megkavarjuk. (Pörköltet főzünk a darált húsból, a lényeg, hogy kevesebb szaftja legyen.)
- A makarónit sós vízben, félbetörve főzzük meg. Érdemes tenni a vízbe 1-2 ek olajat, hogy a tészta ne ragadjon össze.
- Egy kiolajozott jénaiba tesszük a megfőtt, leszűrt tészta felét, ráöntjük a húst.
- A húst befedjük a maradék tésztával, és a tetejét megkenjük tejföllel.
- A tetejére reszelt sajtot szórunk, és 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt kb. készre sütjük.
- Nagyon finom, viszonylag olcsó étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése