Mi kell hozzá?
- 2 db közepes padlizsán
- 30 dkg darált hús (pulyka)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl
- majoranna, petrezselyemzöld
- füstölt sajt (10 dkg)
Hogyan csináld?
- A padlizsánt mosd meg alaposan, a végeit vágd le.
- Vágd őket félbe, a belsejüket kapard ki. A kivágott részt vágd fel apró kockákra.(A padlizsánt nem kell meghámozni!)
- Sózd meg a padlizsán belsejét.
- A hagymát vágd fel apróra, kevés olajon a darált hússal és a kockákra vágott padlizsánnal párold meg. Sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát. Adj hozzá majorannát, és apróra vágott petrezselyemzöldet.
- A padlizsánokat töltsd meg a húsos töltelékkel, kenj a tetejükre tejfölt, és reszelj rá sajtot.
- 200 fokos sütőben süsd őket 40 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése