2012. április 14., szombat

Töltött padlizsán


Mi kell hozzá?
  1. 2 db közepes padlizsán 
  2. 30 dkg darált hús (pulyka)
  3. 1 fej hagyma
  4. 2 gerezd fokhagyma
  5. 1 pohár tejföl
  6. majoranna, petrezselyemzöld
  7. füstölt sajt (10 dkg)

Hogyan csináld?
  1. A padlizsánt mosd meg alaposan, a végeit vágd le. 
  2. Vágd őket félbe, a belsejüket kapard ki. A kivágott részt vágd fel apró kockákra.(A padlizsánt nem kell meghámozni!)
  3. Sózd meg a padlizsán belsejét.
  4. A hagymát vágd fel apróra, kevés olajon a darált hússal és a kockákra vágott padlizsánnal párold meg. Sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát. Adj hozzá majorannát, és apróra vágott petrezselyemzöldet.
  5. A padlizsánokat töltsd meg a húsos töltelékkel, kenj a tetejükre tejfölt, és reszelj rá sajtot.
  6. 200 fokos sütőben süsd őket 40 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése