2013. szeptember 4., szerda

Spenótos lasagne


Hozzávalók:

  1. 1 doboz lasagne tészta 
  2. 45 dkg spenót (mirelit)
  3.  20 dkg mozzarella
  4. 2 dl tejszín
  5. 3 ek vaj
  6. 3 dl tej
  7. 2 ek liszt, fokhagyma, só, bors
Hogyan?

  1. A felengedett spenótot lecsepegtetjük, majd a tejszínnel, két gerezd reszelt fokhagymával, sóval és borssal feltesszük főni. Ha felforrt, elzárjuk a gázt.
  2. Két ek vajból, a lisztből és a tejből gyorsan besamelt készítünk.
  3. Egy kb. 25*35 cm-es tepsit kivajaunk, leteszünk kb. négy szelet lasagne lapot, előfőzés nélkül.
  4. Erre kerül a spenótos szósz, majd megint a tészta, és megint a szósz.
  5. Az utolsó réteg tészta, amire ráöntjük a besamelt.
  6. Az egészet megszórjuk reszelt mozzarellával, és 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.



     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése