Hozzávalók:
- 1 doboz lasagne tészta
- 45 dkg spenót (mirelit)
- 20 dkg mozzarella
- 2 dl tejszín
- 3 ek vaj
- 3 dl tej
- 2 ek liszt, fokhagyma, só, bors
- A felengedett spenótot lecsepegtetjük, majd a tejszínnel, két gerezd reszelt fokhagymával, sóval és borssal feltesszük főni. Ha felforrt, elzárjuk a gázt.
- Két ek vajból, a lisztből és a tejből gyorsan besamelt készítünk.
- Egy kb. 25*35 cm-es tepsit kivajaunk, leteszünk kb. négy szelet lasagne lapot, előfőzés nélkül.
- Erre kerül a spenótos szósz, majd megint a tészta, és megint a szósz.
- Az utolsó réteg tészta, amire ráöntjük a besamelt.
- Az egészet megszórjuk reszelt mozzarellával, és 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése